Stefaan Masschelin

Terug naar overzicht

Stefaan Masschelin, van alle markten thuis

Bombardier Transportation Belgium Stefaan MasschelinIn 1989 ben ik als schoolverlater gestart bij BN als ontwerpingenieur. Mijn eerste project was Docklands: een automatische metro voor London. Andere projecten uit mijn beginjaren waren de Shuttle voertuigen voor de Eurotunnel en trams voor Den Haag, Amsterdam en Keulen…

Tussen 1994 en 2000 heb ik gewerkt voor een KMO die landbouwmachines bouwt. Daar was ik verantwoordelijk voor de hydraulische en elektrische aansturing van die machines.

In 2001 ben ik teruggekeerd naar Bombardier, opnieuw binnen Engineering, waar ik voor het MML-project, treinen voor het Engelse Midland Mainline, het Retail- of bargedeelte heb uitgewerkt en opgevolgd in productie. Na MML heb ik verscheidende andere projecten opgevolgd zoals de treinen voor Hull Trains (UK), de integratie van een automatische koppeling op locomotieven voor de NMBS en de productie van de dubbeldekstreinen M6 voor de NMBS en MI09 voor de RATP in Parijs.

Eind 2010 heb ik de overstap gemaakt van nieuwbouw naar de services afdeling, waar ik de gelegenheid kreeg om te zien hoe onze producten door de eindklant werkelijk gebruikt en onderhouden worden. Binnen ons services team was ik verantwoordelijk voor Engineering en Kwaliteit voor de regio Frankrijk-Benelux-Maghreb. Door veelvuldige verplaatsingen naar tal van depots verspreid over Frankrijk, Benelux en Marokko, heb ik van verschillende (bedrijfs-) culturen kunnen proeven, wat ik als een echte verrijking heb ervaren.

Bombardier Transportation Belgium Reparatie dak KusttramNaast het onderhoud van rollend materieel, staat de afdeling Services ook in voor renovatie en herstelling van rijtuigen. Een primeur voor België op dit vlak was de volledige vernieuwing van de M5 dubbeldeksrijtuigen die we samen met de NMBS hebben gedaan. Momenteel werken we aan de herstelling van de daken van de Kusttram (De Lijn) en zeer recent kregen we de opdracht toegewezen om 20 Kusttrams een structurele revisie te geven zodat hun levensduur nog eens tot 10 jaar wordt verlengd. Om de waterdichtheid van de herstelde daken te testen, werken we met een rooktest. Hierdoor kunnen we veel sneller werken, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Qua zware crash repairs heb ik de afgelopen 2 jaar een tiental projecten opgevolgd op uiteenlopend materieel: TRAXX locomotieven, trams (Hermelijn/Kusttram), metro’s (Rotterdam), regionale treinen in Frankrijk (AGC)… Boeiend, want alles komt aan bod: van het helpen samenstellen van de offerte op basis van de uitgevoerde expertise over de voorbereiding en uitvoering van de herstelling en tussentijdse validatie/kwaliteits controles met klant tot de finale testen & commissioning.

Sinds begin 2014 ben ik terug in nieuwbouw,maar nu als methode-man.  Momenteel ben ik bezig om te kijken hoe we onze producten nog slimmer kunnen ontwerpen om ze vlotter te bouwen en makkelijker te onderhouden (Design for Manufacturing & Design for Maintaining), want dat maakt, nu meer dan ooit, eenmaal het verschil!

De voorbije 25 jaar ben ik met zowat alles in aanraking gekomen wat ook maar op een trein, tram of metro gemonteerd zit en heb ook de gelegenheid gekregen de dingen vanuit verschillende invalshoeken te beleven. Een rijke carrière in een boeiende en innovatieve omgeving!

Bombardier Transportation Belgium Tram before crash repair

Kusttram voor de reparatie

Bombardier Transportation Belgium Tram after crash repair

Kusttram na de reparatie