Rudy Devriendt

Terug naar overzicht

Rudy Devriendt, Portfolio Director Light Rail Vehicles

Bombardier Transportation Rudy DevriendtIk ben in 1999 begonnen bij Bombardier, dus ik werk hier al 15 jaar. Ik heb altijd binnen project management gewerkt. Ik ben begonnen als project manager op een metrocontract voor de RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam. Daarna heb ik gewerkt aan een project voor de Kusttram van De Lijn, waar we een derde kast hebben toegevoegd aan de 20-jaar oude trams. Daardoor werd de passagierscapaciteit verhoogd en werden de trams ook, dankzij de lage instap, makkelijker toegankelijk. Daarna ben ik aan de slag gegaan op een project voor de MIVB, een nieuwe generatie trams. Daarna een project voor Rotterdam, namelijk RandstadRail.  Nu werk ik weer aan een ander project voor De Lijn (trams voor Antwerpen en Gent) en aan een nieuw project voor Rotterdam, Hoekse Lijn. Ik ben in die 15 jaar gegroeid van project manager naar project directeur en nu ben ik portfolio directeur voor LRV (Light Rail Vehicles), wat inhoudt in dat ik verantwoordelijk ben voor alle projecten voor trams en metro’s binnen de Benelux.

Voor mijn baan ben ik veel onderweg. Natuurlijk bij de klanten, maar ik reis ook veel naar locaties waar de producten geproduceerd worden, dit kunnen andere sites zijn van Bombardier of leveranciers. Binnen Bombardier zitten twee competentiecentra voor LRV in Wenen (Oostenrijk) en Bautzen (Duitsland), maar ook ben ik vaak in contact met collega’s in Mannheim, Siegen (Duitsland), Česká Lípa (Tsjechië) en Dunakeszi (Hongarije). Wel een uitdaging wat betreft de culturele en taalverschillen, maar uiteindelijk is het met onze Hollandse klanten uit Rotterdam dat ik de meeste communicatieproblemen heb gehad. Zo begreep ik bijvoorbeeld niet waarom de Rotterdammers zo ontevreden reageerden toen ik in een vergadering uitlegde dat we een probleem globaal bekeken hadden. Het bleek dat “globaal” in Nederland “oppervlakkig” betekent en niet zoals hier “compleet”.

Bombardier Transportation Belgium Brussels tram Wat ik interessant vind aan mijn job is dat je betrokken bent in alle facetten van een project. Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteit, de productieplanning, het budget, de relaties met de klant. Ook zien we het project vorm nemen van het begin tot het einde. We werken namelijk nauw samen met onze sales-afdeling aan het voorbereiden van een offerte tijdens de aanbestedingsfase en zijn na contractondertekening verantwoordelijk voor het project. Dit zelfs tot ver na de indienstname van de voertuigen, want de klanten kunnen ook tijdens de garantieperiode een beroep op ons doen.

Mijn trotste moment? Dat zou toch zijn bij het contract voor Brussel. Dat is met 220 trams het grootste contract ter wereld van trams van eenzelfde type. Maar dat is ooit begonnen met een bestelling van 46 trams. Toen we de allereerste tram hebben geleverd, kon deze tram eigenlijk direct van de vrachtwagen op het spoor. Er viel niks aan bij te stellen, even testen, en klaar!  De klant was zo tevreden dat ze meteen nog 22 extra trams hebben besteld. En uiteindelijk is dat doorgegroeid naar 220! En ook al zijn deze trams ondertussen al 10 jaar in gebruik, ze ogen nog steeds bijzonder modern. Ik vind het echt een goed voorbeeld van tijdloos design.
Ook hoor ik vaak van mijn familie (waarvan er een paar studeren in Brussel) hoe de trams hun leven veraangenamen.
Zonder auto is toch heel Brussel Bombardier Transportation Belgium Tram De Lijn Gent Antwerpengoed en comfortabel bereikbaar dankzij onze trams. Ook heb ik van gebruikers van onze Randstadrail die rijdt tussen Rotterdam en Den Haag vernomen dat zij hebben kunnen verhuizen naar een goedkopere woning buiten het stadscentrum, omdat ze sinds de ingebruikname van de Randstadrail toch binnen 10 minuten in het centrum van de stad kunnen zijn. Het doet me goed wanneer onze producten het leven van mensen op een dergelijke manier kunnen beïnvloeden.