Eddy Devooght & Rudi Bouche

Terug naar overzicht

Eddy Devooght en Rudi Bouche blikken terug op een lange carrière en vooruit naar een nieuwe toekomst!

Rudi en Eddy verplaatsen al 12 jaar allerlei zware stukken op de Brugse site van Bombardier. Van zware treinonderdelen over bogies tot volledige rijtuigen en zelfs volledige treinen en trams.

Eddy Devooght en Rudi Bouche Bombardier Transportation Belgium brugge

Na 28 jaar in de ruwbouw, vroeg men mij om Teamcoördinator te worden van het Intern Transport Team. Ik ging de uitdaging met plezier aan omdat het mij een job leek met veel uitdagingen en variatie… Wat ook zo bleek: elke dag brengt nieuwe verrassingen en mijn telefoon staat steeds roodgloeiend… Maar dat maakt het net zo boeiend!” aldus Rudi.

Na 9 jaar bij Glaverbel gewerkt te hebben, kwam Eddy op Valentijnsdag in 1978 als bestuurder van een rolbrugcabine bij Bombardier terecht. Niet veel later schoolde hij zich om tot lasser, een job die hij tot 1991 heeft uitgeoefend. Nadien verbleef hij in Amsterdam, Rotterdam en Calais waar hij als medewerker van de Dienst Naverkoop de trams en shuttlerijtuigen herstelde.

In 2002 kwam ik in het team van Rudi terecht. We zijn ondertussen al 36 jaar goede vrienden. Het is een raar gevoel om na al die tijd je badge in te leveren en de deur voor een laatste keer toe te trekken, maar Rudi en ik zullen ongetwijfeld verder met elkaar optrekken en nog veel herinneringen ophalen aan onze lange carrières in de Brugeoise.” zo stelt Eddy.

Eddy Devooght en Rudi Bouche Bombardier Transportation Belgium BruggeVoor Rudi heeft het Intern Transport Team toch wel iets bijzonders: “Het team moet steeds klaar staan. Weer of geen weer, dag of nacht, weekdag of weekend, vakantie of niet… Dit team van flexibele kerels moet steeds paraat staan om de productie te kunnen garanderen. Ik heb het team 12 jaar geleid en heb er zeer veel bewondering voor.”

Beide heren staan aan de vooravond van een nieuwe episode in hun leven, brugpensioen genaamd. Maar deze bezige bijen gaan zich niet vervelen. Rudi zal nog meer genieten van tuin en moestuin en gaat zich meer intensief bezighouden met de voetbalcarrière van zijn jongste zoon. En Eddy heeft grootse plannen. Op 22 november stapt hij in het huwelijksbootje met zijn Marie-Thérèse… Of moeten we zeggen ‘huwelijks-mobile home’? Want die zal het kersverse bruidspaar naar warmere oorden vervoeren.

Het ga jullie goed!