Ronny Van Eenoo

Terug naar overzicht


Ronny Van Eenoo, al 40 jaar trotse bouwer van spoorvoertuigen.

Onmiddellijk na het lager secondair onderwijs kon ik aan de slag op de Brugse site van het toenmalige ‘Brugeoise et Nivelles’; ik was toen amper 16 jaar. Nu, ruim 40 jaar later, blik ik met trots terug op mijn lange carrière op deze site.

Doorheen mijn loopbaan heb ik de kans gekregen om aan veel verschillende producten mee te werken en mezelf te ontplooien tot Team Coördinator, een functie die ik nu al 15 jaar uitoefen. Sinds 9 jaar bouw ik, samen met mijn team, de ruwbouwcabines en de zijwanden van de tussenkasten voor de FLEXITY tram voor Brussel. De MIVB heeft een serie van 220 trams besteld, één van de grootste tramorders ooit in Europa van eenzelfde type. Ik ben verantwoordelijk voor de planning van alle werkzaamheden en de personeelsplanning, maar dankzij mijn polyvalent team, loopt dit doorgaans zeer vlot.

Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind is te investeren in opleiding. Ik stel mijn teamleden in staat verschillende aspecten van het vak onder de knie te krijgen. Zo kan ik mijn teamleden gemakkelijk op verschillende plaatsen inzetten, waardoor het eenvoudig wordt om afwezigheden op te vangen, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Door de jaren heen zijn zowel de producten als de productieprocessen complexer geworden. Maar aan de andere kant ook efficiënter. Als operator word je meer en meer betrokken bij verbeterprocessen en tegenwoordig zelfs bij het ontwerp van nieuwe producten. Voor mijn team en mij is dit een uitdaging, maar hierdoor kunnen we de werken uiteindelijk beter en sneller correct uitvoeren.

Het ontwerp van de hedendaagse spoorvoertuigen is volledig gericht op het comfort en de veiligheid van de passagiers. En dat ervaar ik zelf wanneer in het weekend gebruik maak van het openbaar vervoer… Om het met de slogan van De Lijn te zeggen: ik laat mijn stress thuis!

Ronny Van Eenoo BombardierRonny Van Eenoo Bombardier