Patrick Hauspie

Terug naar overzicht

Patrick Hauspie, Project Manager op het gebied van contactloos opladen
van elektrische voertuigen

Patrick Hauspie, Bombardier Transportation BelgiumIk werk al sinds 24 jaar bij Bombardier, bijna zolang als Bombardier in België bestaat! Ik ben indertijd begonnen als ingenieur in het TCMS-team. TCMS staat voor Train Control Management System, het systeem dat alle functies van de trein superviseert. In de loop der jaren heeft de technologie in TCMS en elektronische systemen zich uitermate snel ontwikkeld. De uitdaging van ons team is om deze ontwikkelingen steeds voor te blijven, zodat we altijd werken met de nieuwste technologie. Vroeger waren elektronische displays een uitdaging, tegenwoordig installeren we ook videobewaking, infotainment of Wi-Fi aan boord. De systemen die door onze afdeling zijn ontwikkeld, worden gebruikt in treinen en metro’s in alle hoeken van de wereld: natuurlijk België maar ook Canada, India, Engeland, Frankrijk en zelfs Australië.

Ik heb altijd graag met innovatieve technologieën gewerkt, dus heb ik niet getwijfeld toen mij de kans werd aangeboden om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen het BOMBARDIER PRIMOVE team. De PRIMOVE technologie werd door Bombardier ontwikkeld als oplossing om trams zonder bovenleiding te laten functioneren, door gebruik van inductief laden. De bovenleidingen zijn niet alleen gevoelig voor weers-
omstandigheden, maar ook storend in het straatbeeld. Toen we zagen dat deze technologie werkt op een tram,
dachten we dat het ook zou moeten functioneren op andere elektrische voertuigen zoals bussen of auto’s.

Patrick Hauspie en team Bombardier Transportation BelgiumWe hebben toen besloten om dat te testen in België. In Lommel, om precies te zijn. Daar hebben we in het kader van een R&D project gedurende twee jaar testen uitgevoerd op een bus, waarvan de uitkomsten geleid hebben tot een aantal concrete voorstellen voor aanpassingen. De aanpassingen van mechanische aard werden uitgevoerd door onze experts hier in Brugge. In onze werkplaats hebben we prototypes uitgewerkt, die zowel op een bus als op een vrachtwagen zijn getest. Eind maart 2014 werd de allereerste e-bus met PRIMOVE technologie in dienst genomen in Braunschweig in Duitsland. In de loop van het jaar worden daar nog vier andere bussen in gebruik genomen. Ook zal de Duitse stad Mannheim in de komende maanden twee bussen met PRIMOVE technologie inzetten.

Maar het Vlaamse verhaal houdt hierbij niet op. Sterker nog, onze technologie zal zeer binnenkort ook worden gebruikt in Brugge. In het kader van de Vlaamse proeftuin elektrische voertuigen zullen drie bussen worden ingezet. Die bussen zijn ondertussen al compleet getest en kunnen worden ingezet zodra het oplaadplatform is geïnstalleerd op het onderhoudsstation van De Lijn. Op het volgende filmpje (in het Engels) kun je zien hoe een e-bus die uitgerust is met PRIMOVE technologie de uitdaging aangaat met een gewone bus.


Op het vlak van elektrische auto’s zijn we ondertussen ook ver gevorderd. Zo werd een Volvo C30 met onze technologie binnen 45 minuten tot een uur opgeladen, waar het zes tot acht uur duurt met een gewone kabel. Ook zijn we in contact met andere constructeurs en ik verwacht dat we in de komende jaren nog veel meer concrete toepassingen zien. Ik zie de toekomst draadloos!