Michel Van Coillie

Terug naar overzicht

Wordt virtuele realiteit binnenkort echt?

Een team van vier test het uit!

Brugge Bombardier Transportation Belgium Michel Van Coillie“Bombardier ontwikkelt de meest innovatieve oplossingen voor spoorvervoer, maar ook in haar R&D en opleidingsbeleid wordt steeds gezocht naar vernieuwende methodes”, aldus Michel Van Coillie, Manager Technical Services Special Processes & Final Assembly. “Zo zijn we nu gestart met een pilootproject waarbij Virtual Reality (VR) software gebruikt wordt om het trainen van operatoren en het schrijven van werkinstructies in de toekomst fundamenteel te wijzigen!”, aldus Michel.

De Brugse site van Bombardier wil een stap verder gaan dan de vier Duitse sites die op vandaag al VR software toepassen binnen Engineering. “Wij willen onderzoeken of de VR software ook kan gebruikt worden om operatoren op te leiden in virtuele 3D-modellen en om montage-instructies op te bouwen. Op die manier kunnen de teams vóór de aanvang van de bouw van het eerste rijtuig volledig getraind worden zodat, eens de productie opstart, meteen zonder verstoringen kan geproduceerd worden en dat kan een belangrijk competitief voordeel worden!” zo stelt Michel.

Bombardier Transportation Belgium VR team“Het is voor mij en mijn drie collega’s: Gino Vogelaere, Manu Degryse en Oleg Savtchenko, een zeer leerrijke oefening. We kunnen ons 100% van onze tijd inzetten om te onderzoeken of we met deze innovatieve software de toekomst van Bombardier fundamenteel kunnen veranderen. Dit is een kans waar velen van dromen maar die voor ons realiteit werd!” besluit Michel.