Michel Persoons

Terug naar overzicht

Bombardier Transportation Belgium Brugge Michel Persoons“Kabels en connectoren hebben een uitermate grote impact op de betrouwbaarheid van onze treinen.”

Ik werk sinds 2007 bij Bombardier. Mijn eerste functie was bij de Services Benelux afdeling als Senior Inkoper voor een renovatie project van dubbeldeks rijtuigen (type M5) voor de NMBS. Ons opdracht was duidelijk, de kosten van materieel drastisch verlagen door inkooppakketten te verplaatsen naar lage loon landen. Deze verwachtingen hebben wij dan ook meer dan succesvol ingelost.

Na dit project heb ik verschillende andere functies ingevuld zowel binnen Services, Mainline & Group Inkoop, met elk verschillende focussen. Van het leiden van een low cost sourcing team via de management van de inkoopstrategie voor interieurs, ramen en toiletten en uiteindelijk van kabels en connectoren.

In 2013, als Lead Buyer voor kabels en connectoren, heb ik meegewerkt aan een BT globale Business Case voor elektrische assemblages. Het doel was te definiëren hoe we onze effectiviteit en betrouwbaarheid in dat veld kunnen verbeteren. Elektrische assemblages hebben een uitermate grote impact op de kosten en betrouwbaarheid van onze voertuigen. Binnen Bombardier bestond er geen gestandaardiseerde strategie voor elektrische assemblages en had zowel iedere site of project zijn eigen processen en richtlijnen.

Bombardier Transportation Belgium Brugge België BelgiqueBombardier is toen tot de beslissing gekomen om een Cross Functionele en Regionale team van experts samen te stellen ter ondersteuning van projecten en ter voorbereiding van de creatie van de “Centre of Expertise Electricals”(CoEE). Het doel van de CoEE is enerzijds om gestandaardiseerd materieel, tools en processen voor de industrialisatie van elektrische assemblages te ontwikkelen en implementeren en anderzijds het ondersteunen van lopende projecten en bid teams.

Ik geef leiding aan dit CoEE, met hoofdzetel in Brugge. Ons team garandeert een geharmoniseerde aanpak voor elektrische onderdelen zoals kabelbomen, elektrische kasten en bestuurderscabine. Bovendien zal de CoEE de productie van pre-serie assemblages (fase voor debuggen) en voor de overgang naar de serieproductie managen. Hiervoor is de CoEE team leidend partij bij het opzetten en uitbreiden van werkplaatsen voor de productie van de pre-series van de elektrische assemblages.

Onze team wordt opgebouwd uit een internationaal netwerk van experts, stelt hogere normen, wisselt de beste praktijken uit en kan de medewerkers over Bomardier – gebaseerd op verschillende sites  – opleiden.

Om het succes van deze onderneming te verzekeren ben ik gestart met het opzetten van een vlotte samenwerking en regelmatige interfase tussen alle functies, lokale en centrale, betrokken tot elektrische componenten en assemblages en de productie en toelevering van deze.