Ginette Van Walle

Terug naar overzicht

Onze bedrijfsarts: dubbel gedeeld

Bombardier Transportation Belgium Brugge Ginette Van Walle en teamSinds 1 augustus 1984 werk ik voor Bombardier én voor ons buurbedrijf, Dana Belgium NV. Als bedrijfsarts sta ik in voor de voorafgaande gezondheidsbeoordeling van nieuwe rekruten, het jaarlijks medisch onderzoek van alle medewerkers en de verzorging van zieke of gewonde medewerkers van de twee bedrijven, samen goed voor 1400 potentiële patiënten! Maar ik doe dit niet in m’n eentje. Inge en Gina, twee gedreven verpleegsters, helpen me bij de dagelijkse uitvoering van mijn taken en zorgen voor een vlekkeloze agendaplanning.

In de marge van mijn job als arbeidsgeneesheer, leid ik de werkgroep ‘Jobfit’, die gezond leven, zowel op als naast het werk, promoot. Zo stimuleren we de collega’s die vlakbij wonen om met de fiets naar het werk te komen, bieden we rookstop begeleiding aan, geven we concreet advies en ondersteuning aan mensen die graag een paar kilo kwijt raken en nemen we deel aan diverse sportactiviteiten, waaronder ‘Dwars door Brugge’.

Bombardier Transportation Belgium Brugge Ginette Van Walle en vriendenkringVorig jaar, op de familiedag, konden medewerkers en hun gezinsleden op professionele manier hun conditie laten testen en dit jaar organiseren we een ‘Gezondheidsweek’ waarin niet alleen lichaamsbeweging en gezonde voeding op het programma staan, maar ook heel wat informatie én preventieve onderzoeken worden aangeboden. In het kader van kankerpreventie wordt aan de 45-plussers de mogelijkheid gegeven om een stoelgangtest te ondergaan. Dikkedarmkanker hopen we zo te vlug af te zijn. Aan de hand van een medische vragenlijst kunnen medewerkers een persoonlijk plan laten opstellen en, indien nodig, kunnen zij extra medische onderzoeken ondergaan zoals een nuchtere bloedsuikermeting of cholesteroltest.

Daarnaast ben ik ook Voorzitter van de Vriendenkring ‘La Brugeoise’. Onze Vriendenkring fietst, loopt, voetbalt, tennist en snuift op regelmatige basis een vleugje cultuur op. Zelf behoor ik tot de recreatieve fietsers maar ik neem ook regelmatig deel aan andere activiteiten. Ik stippel het overkoepelend beleid van de vzw uit en zorg ervoor dat de leden goed verzekerd zijn… Hierin kruipen heel wat van mijn vrije uurtjes, maar als je ziet hoe onze organisatie mensen bindt,
doe je dat met plezier!

Voilà, zo word ik gedeeld door twee bedrijven en vervul ik met plezier twee totaal verschillende rollen!