Frederic Quintens

Terug naar overzicht

Frederic Quintens vertelt over de complexiteit van het testen van treinen en trams.

Bombardier Transportation Belgium Brugge Frederic QuintensOorspronkelijk ben ik gestart in de Centrale Werkplaats Elektriciteit (CWE) als assistent Werkplaatsoverste en later als WPO. In de CWE werden voornamelijk elektrische halffabricaten vervaardigd zoals elektrische kasten, kabelbomen, racks, panelen enz.  Om competitief te blijven in onze business was het noodzakelijk om een aantal van deze halffabricaten te outsourcen en werd er beslist om de CWE te reduceren tot een beperkt team dat op vandaag enkel nog de kabels snijdt voor de FLEXITY tram voor Brussel.

Na een korte tussenstop op de tramprojecten voor Brussel en Genève kreeg ik het aanbod om de testafdeling op onze site te leiden. Ik heb een team van 22 medewerkers dat alle treinen en trams die in Brugge gemaakt worden uitvoerig test.

Bombardier Transportation Belgium Brugge test FLEXITY tramMet behulp van Computer Aided Testing (CAT) wordt nagegaan of alle elektrische bekabeling goed geïnstalleerd is. Eerst gaan we na of alle connecties correct zijn aangesloten en of er zich geen kortsluitingen in de bekabeling bevinden.  De volgende test is de functionele test waar we oa. schakelaars, microswitchen en relais gaan testen. Tot slot testen we de isolatieweerstand van de volledige bekabeling t.o.v. het chassis en tussen de verschillende spanningsgroepen.  In het cabinerijtuig van een Francilien trein, die wij samen met onze collega’s in Crespin bouwen, zit maar liefst 36 km bedrading met 16.000 connecties…  Zonder CAT zou het testen ervan onbegonnen werk zijn.

Daarnaast doen wij een hele reeks, wat wij noemen, ‘statische testen’, dat zijn alle testen die kunnen uitgevoerd worden terwijl het voertuig stil staat. Alle rijtuigsystemen: deuren, airco, verwarming, verlichting, communicatieschermen,…. Noem maar op, worden door ons uitgebreid getest.

Bomnardier Transportation Belgium Brugge test in FLEXITY tramOnder de noemer ‘dynamische testen’ vallen alle testen waarvoor het voertuig in beweging moet zijn:  calibratie veiligheidssysteem ETCS, remafstand op hoge snelheid, koppeltesten, … Hiervoor beschikken wij over een testspoor van 1 km en hebben wij een aansluiting op het net van de Belgische Spoorwegen (NMBS).

Je ziet het… Een voertuig wordt als het ware binnenstebuiten gekeerd alvorens het aan de klant te overhandigen. Niet alleen willen wij een perfect functionerend voertuig aanbieden, ook voor de veiligheid van de passagiers zijn deze testen van cruciaal belang.

Ik heb in het testen van treinen en trams mijn ware roeping gevonden. Ik geniet van de variatie, de dagelijkse ‘onvoorziene’ omstandigheden en de mogelijkheid om samen met mijn collega’s naar oplossingen te zoeken.