Over ons

De site van Bombardier in Brugge: de enige treinproducent in de Benelux

De Brugse vestiging is een van de grootste industriële sites voor de productie van rollend spoorwegmaterieel in Europa. Met passie, enthousiasme en de nodige flexibiliteit ontwerpt en bouwt het team van meer dan 750 medewerkers elke dag milieuvriendelijke, comfortabele en energiezuinige oplossingen voor vervoer over het spoor.

Zo werd het leeuwendeel van het huidige rollend materieel in België geproduceerd in Brugge, steeds uitgaande van de veiligheid en het comfort van de passagier: de AM96, I11 en M6 treinen, alsook de Brusselse trams zijn de trendsetters.

Maar we gaan verder… Onze ingenieurs onderzoeken vandaag de mogelijkheden om de BOMBARDIER PRIMOVE technologie, oorspronkelijk ontwikkeld voor trams, toe te passen in diverse elektrische voertuigen.

Eind 2014 zullen vier bussen uitgerust met deze innovatieve techniek om batterijen inductief te laden, het Brugse stadscentrum doorkruisen.

Met meer dan 150 jaar expertise is de Brugse site toonaangevend in de technologische ontwikkelingen binnen de spoorwegsector en is zij een onmisbare schakel in het productienetwerk van Bombardier Transportation.

De geschiedenis van de Brugse vestiging is nauw gekoppeld aan de evolutie van het spoorvervoer: het is een belevenis van gekwalificeerde vakmannen; van spoorwegingenieurs, die gehecht zijn aan hun regio.

 

Bombardier Belgium BruggeBombardier Belgium BruggeBombardier Belgium BruggeBombardier Belgium Brugge